Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

«Ανευθυνότητα», «ανακολουθία» και «εξαπάτηση του ελληνικού λαού» είναι τρεις λέξεις που θα χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Οι βουλευτές της ΝΔ τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν δύο ακόμη παραμέτρους. Το γεγονός ότι σε οποιοδήποτε e-mail ή ενημέρωση των εταίρων δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό νούμερο και ότι σε καμία μεταρρύθμιση η κυβερνητική πρωτοβουλία δεν έχει γίνει ποσοτική προβολή και απεικόνιση. 

Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ θα αναπτυχθεί τις επόμενες ημέρες σε δύο άξονες. Το αμιγώς πολιτικό κομμάτι και το οικονομικό . 

Στο πολιτικό σκέλος η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει τις δηλώσεις των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδομήσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία. 

Δηλώσεις στελεχών όπως του Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Μηλιού και άλλων που αμφισβητούν την επιτυχία της «συμφωνίας» θα αποτελέσουν τη αιχμή της αντιπολιτευτικής ρητορικής της ΝΔ .Και βέβαια σε αυτές τις δηλώσεις θα προστεθούν και μία σειρά εξαγγελιών που «παγώνουν» μέχρι να εγκριθούν από τους εταίρους μας. 

Στο οικονομικό σκέλος ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από τρεις συσκέψεις το προηγούμενο τριήμερο και έχει ζητήσει από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να κάνουν μια ποσοτική απεικόνιση των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τον χρόνο που απαιτείται ώστε αυτές να αποδώσουν. 

Στη ΝΔ καταλογίζουν αδυναμία στην κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένα νούμερα  τόσο για την απόδοση των πρωτοβουλιών που προτείνει, όσο και αδυναμία στην εύρεση πόρων για την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης .Το «φρένο» των Βρυξελλών στα χρήματα του ΤΧΣ αλλά και το «πάγωμα» των αλλαγών στο φορολογικό και φοροεισπρακτικό καθεστώς θα οδηγήσει, σύμφωνα με τη ΝΔ , σε μεγαλύτερη υστέρηση των εσόδων που θα έχει συνέπειες τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Στη λεωφόρο Συγγρού επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να δώσει το πράσινο φως για μια συνέντευξη των μελών του οικονομικού επιτελείου ώστε να γίνει όπως δηλώνει στο Newpost εις εξ αυτών των στελεχών --«μια πλήρης και ποσοτική αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας με νούμερα και αριθμούς».