current views are: 1

24 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση11:58

Γερμανικό Πρακτορείο: Οι δανειστές ικανοποιημένοι από τις ελληνικές προτάσεις

Ικανοποιημένοι με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις φέρονται οι δανειστές της Ελλάδας σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο (dpa), που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Δημοσίευση 11:58’
αρθρο-newpost

Ικανοποιημένοι με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις φέρονται οι δανειστές της Ελλάδας σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο (dpa), που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Ικανοποιημένοι με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις φέρονται οι δανειστές της Ελλάδας σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa), που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τις μεταρρυθμίσεις που κατατέθηκαν από την Αθήνα στο πλαίσιο αιτήματος για την παράταση της δανειακής σύμβασης, λένε πηγές της Ε.Ε.» αναφέρει το τηλεγράφημα.

FT: Οι Βρυξέλλες συμφωνούν

Λίγο νωρίτερα δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι «επαρκώς περιεκτικό» και πρέπει να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που αποτελεί το σαφέστερο έως τώρα μήνυμα πως η Αθήνα θα εξασφαλίσει την παράταση του προγράμματος βοήθειας της που λήγει το Σάββατο.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωνε στην εφημερίδα ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η απόφαση των δύο άλλων θεσμών – της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – που πρέπει, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup της Παρασκευής, να εξετάσουν τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Ο αξιωματούχος σημείωσε, όμως, ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι «στο ίδιο μήκος κύματος». Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της ΕΕ, το ΔΝΤ έχει «ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις» σχετικά με τη λίστα.

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαροί (σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις), αλλά είναι μία νέα ελληνική κυβέρνηση με πολύ διαφορετικό πολιτικό όραμα. Πρέπει να δούμε εάν αυτό (η λίστα) θα επιτύχει τους στόχους».

Τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι – Την Παρασκευή ψηφοφορία στη Bundestag

Η έγκριση της Κομισιόν δόθηκε πριν από την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδα), κατά την οποία αναμένεται τώρα ότι θα εγκρίνουν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, επιτρέποντας να σταλεί σε αρκετά κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης – μεταξύ αυτών και το ελληνικό – που πρέπει να δώσουν αντίστοιχες εγκρίσεις.

Tέλος, η γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Ο βουλευτής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει «ευρεία έγκριση», παρά το γεγονός ότι στο  υπάρχουν ορισμένες «επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα».

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα