Την εκτίμηση ότι θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που πραγματοποιείται στις 15.00, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, σημείωσε ότι στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα εκτιμηθεί αν μπορεί να εγκριθεί η παράταση του προγράμματος. Ωστόσο, ανέφερε ότι η διεξοδική συζήτηση για τα σημεία του προγράμματος που μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα, θα γίνει εντός τους επόμενου τετραμήνου.

 

 

Την ίδια ώρα, και ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός τού συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, εκτίμησε ότι θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο Φάιμαν, εάν βρεθεί σήμερα λύση, αυτό σημαίνει ότι «υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση».

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος Μιτερλένερ εκτίμησε ότι στην τηλεδιάσκεψη θα υπάρξει μια προσωρινή λύση και ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για πολλές θετικές προθέσεις που εμπεριέχονται στη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης. Υπογράμμισε, πάντως, ότι  θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι προτάσεις αυτές θα λειτουργήσουν.