Από κοντά παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί μετά από εντολή που έδωσε στις 6.00 το πρωί.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, μετέβη στα Μέγαρα από όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.  Στην συνέχεια μετέβη στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε  η επιχείρηση ανακατάληψης νήσου, όπου συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων. 

Ο Πάνος  Καμμένος συνεχάρη το σύνολο των συμμετεχόντων στην άσκηση.  Να σημειωθεί ότι για τη διεξαγωγή της άσκησης «Πυρπολητής 1/15» ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις του Έβρου, το  Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση  Εσωτερικού και Νήσων. 

Συναγερμός είχε δοθεί και στις μονάδες των ακριτικών νησιών της χώρας όπου και καταγράφτηκαν οι χρόνοι αντίδρασης τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες  από το Πεντάγωνο, οι επιχειρήσεις της σημερινής άσκησης στόχο είχαν: 

-την προβολής ισχύος
-την αποτροπή ανακατάληψης Μικρονήσου ή και Βραχονησίδος που βρίσκεται στο ανατολικό  Αιγαίο.
-την εξασφάλιση ζωτικών χώρων και υποδομών.
-Αντιμετώπισης ασύμμετρων ενεργειών
-Προσβολής ναυτικής δύναμης 

Στην άσκηση συμμετείχαν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι και περιπολικά ταχείας μεταφοράς προσωπικού , επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς  καθώς επίσης και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Γ.Σ.