Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Να αναπτύξει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων καλεί το Eurogroup την Αθήνα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, μετά την τηλεδιάσκεψη που έδωσε το πράσινο φως για τετράμηνη παράταση.

To Εurogroup σήμερα συζήτησε την πρώτη λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων που παρουσιάστηκαν από τις ελληνικές αρχές, βασισμένα στην τρέχουσα συμφωνία, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν και μετά θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι θεσμοί μας έδωσαν μία πρώτη εκτίμηση, ότι θεωρούν τη λίστα των μέτρων επαρκώς κατανοητή ώστε να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στις εθνικές διαδικασίες έτσι ώστε να φτάσουμε στην τελική απόφαση της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης (Master Financial Assistance Facility Agreement).

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων, σύμφωνα με την υπάρχουσα συμφωνία σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς ώστε να έχουμε μία ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

TAGS