«Η επιστολή καλύπτει ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων και είναι επαρκώς περιεκτική ως κατάλληλο σημείο εκκίνησης για επιτυχή κατάληξη της αξιλόγησης» αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντράγκι επισημάινει ότι «ωστόσο, όπως αναμέναμε, δεν ήταν δυνατό για τις αρχές να αναλύσουν διεξοδικά συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν από τους θεσμούς με γνώμονα την ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που είχαν, αυτό είναι κατανοητό».

Και συνεχίζει:

Υποθέτω πως είναι ξεκάθαρο ότι η βάση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και για τυχόν μελλοντικές κινήσεις θα είναι οι υφιστάμενες δεσμεύσεις του τρέχοντος Μνημονίου Κατανόησης και του Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών (MEFP). Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δεσμεύσεις που περιγράφουν οι αρχές διαφέρουν από τις τρέχουσες μνημονιακές δεσμεύσεις σε διάφορα σημεία. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να αξιολογήσουμε στη διάρκεια της αναθεώρησης εάν τα μέτρα που δεν γίνονται δεκτά από τις ελληνικές αρχές αντικαθίστανται με μέτρα ίσης ή καλύτερης ποιότητας ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ καλεί τις ελληνικές αρχές «να δράσουν γρήγορα για να σταθεροποιήσουν την κουλτούρα πληρωμών και να απέχουν από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια».