current views are: 3

24 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση17:01

Κυβέρνηση: Οι πολίτες ξέρουν ποιος διαπραγματεύεται – Σαμαράς: Μας βάζουν σε νέο μνημόνιο

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αιχμή της αντιπαράθεσης την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύεται να κάνει η Αθήνα. 

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αιχμή της αντιπαράθεσης την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύεται να κάνει η Αθήνα. 

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αιχμή της αντιπαράθεσης την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύεται να κάνει η Αθήνα

Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κύκλοι της κυβέρνησης σημειώνουν πως ο κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα, προσπαθώντας να πείσει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του!»

Και συμπληρώνουν:

«Αυτοί που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας, ενώ έκλειναν το μάτι στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, έχουν το θράσος να μας «επιπλήττουν» επειδή ανοίγουμε το δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων»

Η κυβέρνηση έστρεψε τα πυρά της και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως «τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει στη συντριπτική της πλειοψηφία τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν… Ας τελειώνουν τα ψέματα. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του επεσήμανε πως «ενώ το email Χαρδούβελη ήταν για να βγούμε από την εποχή των Μνημονίων, η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί (και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές σε κάποια σημεία), για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο».

Παράλληλα, παρέθεσε 16 σημεία – απάντηση στην πρόταση που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα οποία, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ «δείχνουν ότι η κυβέρνηση φέρνει νέο μνημόνιο».

«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρούσε στην έξοδο από το Μνημόνιο και σε πιστοληπτική γραμμή, για να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και να μην έχει ανάγκη το νέο Μνημόνιο» αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται: 

«Χάθηκαν, επομένως, δύο μήνες εκλογικής αβεβαιότητας και ένας μήνας “εικονικής διαπραγμάτευσης”, για να επιστρέψει η χώρα πιο πίσω από εκεί που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως η κυβέρνηση «γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω».

Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του «γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».


σχετικα αρθρα