Θετικά υποδέχθηκαν τα κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

«Προς το παρόν επέστρεψε η λογική» δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «αναγκάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες να μάθει ότι η βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της είναι συνδεδεμένη με όρους».

Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομική πολιτική Μίχαελ Φουκς από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλά θετικά σημεία», αλλά τόνισε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Έλληνες θα εφαρμόσουν τα μέτρα όπως τα ανακοίνωσαν. Σημείωσε πάντως ότι η πρώτη του εντύπωση είναι ότι ο Πρωθυπουργός «κατέβηκε» πολύ από τις αρχικές του ιδέες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας Neues Deutschland την εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για παράταση του ελληνικού προγράμματος θα υπερψηφίσει και η Αριστερά (Die Linke), η οποία μέχρι τώρα καταψήφιζε τα προγράμματα βοήθειας με το επιχείρημα ότι τα χρήματα που διατίθενται καταλήγουν κυρίως στις τράπεζες. 

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση και, αναφερόμενος στις προταθείσες από την Αθήνα μεταρρυθμίσεις, είχε επισημάνει ότι δείχνει μια πρώτη διέξοδο από την λογική των περικοπών και της φτωχοποίησης.