Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή, όπου ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της άρσης ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συζητούνταν η άρση ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρότεινε την αναβολή της συζήτησης, λέγοντας ότι ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραβρεθούν στη σχετικιή διαδικασία.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι με την πρότασή της συμφωνεί το σύνολο των μελών του Προεδρείου. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από το Προεδρείο να ακολουθήσει πιστά τον προγραμματισμό και να μην επιτρέψει την αναβολή της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό «παρατείνεται η κατασυκοφάντισή μου». 

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας διεκόπη προκειμένου οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συνεννοηθούν και άρχισε εκ νέου.

Την μη αναβολή της διαδικασίας ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξήγησε ότι «το προεδρείο δεν αποφασίζει. Το Προεδρείο εισηγείται και το Σώμα είναι κυρίαρχο και αποφασίζει». Μάλιστα, στράφηκε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πείτε τα και εσείς κ. Λαφαζάνη».