Άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης ώστε να διευκολύνει την ελληνικη Δικαιοσύνη στο πλαισιο της διευρεύνησης της υπόθεσης για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα έξης: Αμέσως μόλις αποσταλεί σχετικό αίτημα άρσης της ασυλίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  θα ζητήσω ο ίδιος από τους βουλευτές του Ε.Κ, την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να διευκολύνω την Ελληνική Δικαιοσύνη στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην  Ελληνική Δικαιοσύνη και έθεσα από την πρώτη στιγμή τον εαυτό μου στη διάθεσή της, βέβαιος για την αθωότητα μου» δήλωσε.

Νωρίτερα, εγινε γνωστό ότι  ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των χρηματικών «διευκολύνσεων» που φέρεται ότι παρείχε στην ΠΑΕ μέσω τραπεζικών επιταγών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα, παραπέμπει τον επιχειρηματία σε δίκη για απιστία και υπεξαίρεση. Η δεύτερη πράξη αφορά μέρος του ποσού που του καταλογίστηκε σύμφωνα με την αρχική δίωξη.

Κατηγορίες για την υπόθεση είχαν αποδοθεί και σε βάρος του πρώην προέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ κ. Ζαγοράκη, για τον οποίο, όμως, το δικαστικό συμβούλιο ανέστειλε την ασκηθείσα ποινική δίωξη έως ότου αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έλεγχο ορκωτών λογιστών, ενώ ακολούθησε έλεγχος από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα 750.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2012, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Θ. Ζαγοράκη και του Ηλ. Βιολίδη, για τις οποίες οι δύο άλλοτε ισχυροί άνδρες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογήθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο σε τακτικό ανακριτή. Αφού αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5000 ευρώ έκαστος.