Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Όπως επεσήμανε η βασική προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και χαρακτηρίζει τη συλλογή εσόδων... κυνήγι θησαυρού:

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν ξέρουμε, είναι σαν κυνήγι θησαυρού. Είναι σαν μια ανασκαφή. Δεν ξέρεις για τί ψάχνεις, ελπίζεις να βρεις ένα μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το θέμα είανι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Εκφράζει εξάλλου τη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση καθώς όπως εξηγεί, «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Φαντάζεστε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισ. ευρώ;»

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του καναλιού η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα σταματήσει τις κατασχέσεις και έτσι οι Έλληνες δεν πλήρωναν φόρους και δόσεις πρόβλημα για τις τράπεζες και γι' αυτό ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε την Ελλάδα να αποκαταστήσει την «κουλτούρα των πληρωμών».