current views are: 1

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:31

Σκουρλέτης: Εντός του Μαρτίου θα νομοθετήσουμε για τις 100 δόσεις

Εντός του Μαρτίου θα υλοποιηθεί με νόμο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όπως προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δημοσίευση 07:31’
αρθρο-newpost

Εντός του Μαρτίου θα υλοποιηθεί με νόμο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όπως προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Εντός του Μαρτίου θα υλοποιηθεί με νόμο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όπως προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Mega, σχετικά με τα εργασιακά θέματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο υπουργός Εργασίας τα έκρινε αναγκαία καθώς όπως τόνισε «διαλυθήκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, μειώθηκε βίαια ο κατώτατος μισθός, αυτά όλα βοηθήσαν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα στην Ελλάδα; Όχι. Είχαμε μείωση κατά 25% της αγοραστικής δύναμης και των εισοδημάτων και παράλληλα είχαμε και μείωση 1% της παραγωγικότητας στην Ελλάδα». Για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2016 ανέφερε: «Θέλουμε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει όλους».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι τελειώνουν οριστικά οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες, ενώ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εμείς δεν πηγαίναμε για ρήξη με τους εταίρους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «τετράμηνο καθημερινής διαπραγμάτευσης» το επόμενο τετράμηνο. 

«Με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο, ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες. Το δεύτερο είναι ότι προφανώς υπάρχει η ανάγκη να ποσοτικοποιηθούν κάποια από τα μέτρα μας και κάποιοι από τους στόχους μας σε σχέση με τα έσοδα. Όλα αυτά πολύ σύντομα θα προσδιοριστούν. Αλλά νομίζω ότι αυτές οι πραγματικότητες που αναφέρατε, γιατί είναι πολύ πραγματικές αυτές οι ανάγκες, δείχνουν ότι αυτό το τετράμηνο θα είναι ένα τετράμηνο μιας καθημερινής διαπραγμάτευσης. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Έχουμε μπει σε έναν άλλο δρόμο», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας. 

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει το θέμα της οποιασδήποτε χρηματοδότησης αυτούς τους τέσσερις μήνες. Είναι στον αέρα κάτι τέτοια. Άρα η διαπραγμάτευση επ’ αυτού του ζητήματος και η συσχέτισή του με το μεγάλο θέμα που λέγεται βιωσιμότητα χρέους είναι κάτι που θα κινείται παράλληλα με το κυβερνητικό έργο αυτούς τους τέσσερις μήνες», υπογράμμισε.

Για τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup εστίασε στο γεγονός ότι «δεν υπάρχει αυτό το ενιαίο μόρφωμα της τρόικας, το οποίο δεν είχε καμία μα καμία δημοκρατική νομιμοποίηση» και επεσήμανε:

Ήταν ένα υβριδιακό κατασκεύασμα, αφορούσε την ελληνική περίπτωση, αυτό αποτελεί παρελθόν, έχει φανεί, έτσι συζητήσαμε το προηγούμενο διάστημα μετά τις εκλογές, έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Τελεία και παύλα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στις εκλογές υπήρξε τομή, τομή στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, με την Ευρώπη, με το ΔΝΤ. Ξεχάστε λοιπόν αυτά που έζησε τα μαρτυρικά η χώρα επί 5 χρόνια, τα ταπεινωτικά, μιλάμε με όρους ισοτιμίας. Γνωρίζουμε ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, είναι μακρύς, δύσκολος ο δρόμος, αλλά είμαστε σε μια νέα ποιοτική κατάσταση.


σχετικα αρθρα