Το επόμενο Φθινόπωρο δεν θα αρχίσει κανένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αν δεν γίνει εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, λέγοντας ότι όλα είναι ανοικτά.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τα φαινόμενα βίας να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, και ειδικά τα νέα παιδιά από φτωχές και λαϊκές οικογένειες.

Ο υφυπουργός ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους τραμπουκισμούς και τις προκλήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, που κατέληξαν στον ξυλοδαρμό του αντιπρόεδρου του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου, από μπράβο του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Όταν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα στο πλαίσιο της οργανωτικής Αρχής του Ποδοσφαίρου δείχνει πόσο η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή.

Τόνισε ωστόσο πως για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει η αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα εκδοθούν όλα τα προεδρικά διατάγματα που χρειάζονται, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία λεσχών φιλάθλων με ευθύνη των ίδιων των ομάδων, οι οποίες και θα δίνουν τα σχετικά πιστοποιητικά.