Και τρίτο πακέτο στήριξης βλέπουν για την Ελλάδα κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Rheinische Post.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα και μεταδίδει η Deutsche Welle, η χώρα μας θα χρειαστεί το καλοκαίρι νέο πακέτο στήριξης ύψους 20 δισ. ευρώ.

H εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, αναφέρει ότι μετά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 20 δισ. ευρώ.

«Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Μάλιστα ο ίδιο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια από το καλοκαίρι, φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ». 

Στη συνεδρίαση αυτή ο Γερμανός υπ. Οικονομικών προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να πουν «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας, σύμφωνα με συμμετέχοντες, ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη χθες ελάχιστα στη συζήτηση, σύμφωνα με συμμετέχοντες. Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η Αθήνα αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.