Βόμβα από Rheinische Post: Τρίτο πρόγραμμα 20 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το καλοκαίρι

Βόμβα από Rheinische Post: Τρίτο πρόγραμμα 20 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το καλοκαίρι

Και τρίτο πακέτο στήριξης βλέπουν για την Ελλάδα κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Rheinische Post.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα και μεταδίδει η Deutsche Welle, η χώρα μας θα χρειαστεί το καλοκαίρι νέο πακέτο στήριξης ύψους 20 δισ. ευρώ.

H εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, αναφέρει ότι μετά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 20 δισ. ευρώ.

«Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Μάλιστα ο ίδιο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια από το καλοκαίρι, φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ». 

Στη συνεδρίαση αυτή ο Γερμανός υπ. Οικονομικών προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να πουν «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας, σύμφωνα με συμμετέχοντες, ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη χθες ελάχιστα στη συζήτηση, σύμφωνα με συμμετέχοντες. Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η Αθήνα αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο