Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας
 
Μιλώντας στα ΝΕΑ είπε πως ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς. «Τώρα που οι προτεραιότητες προσδιορίστηκαν, πρέπει να ακολουθήσουν οι νομοθετικού χαρακτήρα πράξεις. Σε ό,τι με αφορά, η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει, να συζητήσει και να παράσχει τεχνική βοήθεια. Η συμφωνία απέτρεψε μια άμεση κρίση και υπ’ αυτή την έννοια συνιστά ένα θετικό βήμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ομως τώρα πρέπει αποφασιστικά να βαδίσουμε πιο μακριά. Πρέπει να εδραιώσουμε την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και συνεταιρικότητας και να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική σταθεροποίηση», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως «πρέπει να δούμε την κοινωνική πτυχή της κρίσης, να δούμε τη δημοσιονομική πτυχή της και να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή δημιουργώντας τις κατάλληλες φοροεισπρακτικές υπηρεσίες. Τώρα πρέπει να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη». 
 
Όσο για τις φωνές που ζητούσαν grexit είπε πως «στην Επιτροπή δεν υπάρχει άλλη υπόθεση εργασίας από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Απαγόρευσα σε οποιονδήποτε εντός της Επιτροπής να διανοηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ότι υπάρχει άλλη υπόθεση από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ίσως κάποιοι να θέλουν την αποτυχία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Εμείς όμως θέλουμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης και μια ισχυρή Ελλάδα στους κόλπους της».
 
Σχετικά με το θέμα του χρέους είπε πως θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα του, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει αριστερή και δεξιά απάντηση στην κρίση.«Είμαι και παραμένω Σοσιαλιστής, πιστεύω στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και θεωρώ ότι πρόοδος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως επίτροπος, ωστόσο, οφείλω να διευκολύνω την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων. Στην περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να συμβιβάσω τις δημοκρατικές επιλογές του ελληνικού λαού και τις νέες προτεραιότητες που θέτει η ελληνική κυβέρνηση με την ανάγκη τήρησης των διεθνών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους. Θεωρώ όμως ότι όλα αυτά είναι συμβατά προς τις ιδεολογικές πεποιθήσεις μου», κατέληξε.