current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση10:54

Βαρουφάκης στο Charlie Hebdo: Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα

Συνέντευξη στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δημοσίευση 10:54’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνέντευξη στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συνέντευξη φέρει τίτλο «η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη», με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «οι ρατσιστές και εθνικιστές θα είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοτώσουν τη νέα κυβέρνηση που είναι κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα».

«Η συνταγή της λιτότητας είναι λάθος», τονίζει και προσθέτει:

Οι Ευρωπαίοι κάθε φορά που τα μέτρα λιτότητας αποτυγχάνουν, συνταγογραφούν καινούργια. Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη στον Μεσαίωνα. 

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα από τις αναταραχές της Ιστορίας με τη θλιβερή τιμή να πρέπει να επιδιορθώσει τις ζημιές που άφησαν τα κόμματα και οι θεσμοί του συστήματος και υπογραμμίζει:

Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι όσοι ζουν με το μίσος.

Σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ομολόγους του ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει πως αν πιστεύουν ότι έχουν συμφέρον να σκοτώσουν τις προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η δική μας τότε θα πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα.

Όσον αφορά στη φορολόγηση της Εκκλησίας, δήλωσε:

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε. Το ίδιο ισχύει και για τους εφοπλιστές για τους οποίους οποιαδήποτε απόπειρα φορολόγησης σημαίνει πως υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει απομάκρυνση των χρημάτων τους από την Ελλάδα σε τράπεζες τους εξωτερικού. 

«Πριν από την κρίση, η μειοψηφία των Ελλήνων εκμεταλλεύτηκαν την ανάπτυξη ενώ η πλειοψηφία είχε δυσκολίες για να τα βγάλει πέρα. Και μετά την κρίση, το βάρος πέφτει και πάλι σε εκείνους που και πριν είχαν δυσκολία», είπε ακόμη.

Η συνέντευξη φιλοξενείται στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδας, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση με τους 12 νεκρούς. 


σχετικα αρθρα