Συνάντηση γνωριμίας με τους ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Χθες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στην οικονομία, στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στην Ελλάδα, αλλά και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Ερωτηθείς για ποιον λόγο δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης, ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ βρέθηκε προ τετελεσμένων. Ωστοσο, ανέφερε πως εφεξής όποιες απο τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης τις κρίνει θετικές θα τις υπερψηφίζει.

O κ. Θεοδωράκης θα έχει το απόγευμα συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.