current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:22

ΝΔ: Ο κ. Βαρουφάκης μάλλον δεν καταλαβαίνει τι υπέγραψε

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, για τις σημερινές δηλώσεις του.

Δημοσίευση 12:22’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, για τις σημερινές δηλώσεις του.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, για τις σημερινές δηλώσεις του.
 
«Ο κ. Βαρουφάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παρεχώρησε στο Real FM σήμερα συνέχισε το αντιφατικό του παραλήρημα» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης και εξήγησε:

Εξακολουθεί να αμφισβητεί την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Του θυμίζουμε πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την βεβαιώνουν. Ευρωπαϊκοί και μη. Και βεβαίως η ανάκαμψη μετριέται σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Όπως τόσα χρόνια, η ύφεση μετριόταν σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Και τώρα αποφάσισε ο κ. Βαρουφάκης, να αλλάξει τη βάση μέτρησης…

Αποσιωπά ότι στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup και ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και παραδέχεται την «εύθραυστη ανάκαμψη» που έχει ξεκινήσει. Άλλα λέει στα ελληνικά ραδιόφωνα κι άλλα στους ευρωπαίους ομολόγους του!

Ξεχνάει βέβαια, πως, η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε 7% ύφεση το 2012. Και δυόμιση χρόνια αργότερα παρέδωσε 0,82% ανάπτυξη!

Και για φέτος προβλεπόταν 2,5%-2,9% ανάπτυξη. Πάντα σε όρους πραγματικού ΑΕΠ. Και με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Βαρουφάκη, οι προβλέψεις ανάπτυξης σήμερα έχουν ήδη μειωθεί στο μισό! Ενώ κάποιοι φοβούνται και επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση. Αυτό ήταν το κύριο «κατόρθωμά» του μέχρι στιγμής…

Λέει και μια σειρά από ανακρίβειες. Με πιο ακραία, τη δήλωση ότι το email Χαρδούβελη προέβλεπε τάχα αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό είναι ψέμα πέρα για πέρα! Αντίθετα, η δική του «λίστα μέτρων» αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει τι υπέγραψε.

Όπως δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup την οποία επίσης υπόγραψε, εκ μέρους της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, χαιρετίζει τη μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εξακολουθεί να «μηδενίζει»…

Κατά τα άλλα αρκεί κανείς να διαβάσει τη δική του λίστα και το email Χαρδούβελη για να καταλάβει ότι τα ίδια ακριβώς υπέγραψε. Και κάποιες φορές δυσμενέστερα. Κι εκεί ακόμα όπου προβλέπει κάποια αφηρημένα «θετικά μέτρα», φροντίζει να θέτει την προϋπόθεση να μην έχουν κόστος! Μιλάμε για απόλυτη κοροϊδία…

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «ενώ ακόμα δεν έχει αρχίσει τη συζήτηση με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2015 που κατάφερε να το εκτοξεύσει και να απαιτείται πλέον νέο Μνημόνιο. Άλλο σπουδαίο “κατόρθωμα” κι αυτό: Ανέλαβε μια χώρα που ετοιμαζόταν να βγει από τα Μνημόνια οριστικά, και πανηγυρίζει που την… οδηγεί σε νέο Μνημόνιο! Και βέβαια, σήμερα συνομιλεί με την τρόικα, που παρ’ όλα αυτά ο ίδιος συνεχίζει να αποκαλεί “συμμορία“! Τέτοια σοβαρότητα… Παραδέχεται ότι το “ονομαστικό κούρεμα χρέους” το οποίο υποσχέθηκε το κόμμα του, ήδη έχει ακυρωθεί. Ενώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες υπόσχονταν το κόμμα του να ακυρώσει, θα προχωρήσουν κανονικά! Δεσμεύτηκε πλέον να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχονταν να καταργήσει! Και προσπαθεί να εμφανίσει την πλήρη αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεών ως “επιτυχία” και την πλήρη προσαρμογή του στο σημερινό Μνημόνιο, ως “επιτυχή διαπραγμάτευση”».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «τώρα όμως, αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του…».


σχετικα αρθρα