Στη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή την τετράμηνη παράταση, αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Χθες η κ. πρόεδρος της Βουλής είπε, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ότι η παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία παράταση του μνημονίου ή οτιδήποτε τέτοιο. Εμείς πλάτη να βάλουμε αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει πρώτα τον εαυτό της, αν είναι να κοροϊδεύει τον εαυτό της κα να αναλάβουμε εμείς κυβερνητικό ρόλο, τότε φοβούμαι ότι υπάρχει εδώ μια συνταγματική ανωμαλία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «εμείς πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε στηρίζει τον τόπο και την προοπτική του, βεβαίως με τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση και τις απόψεις που έχουμε καταθέσει. Το θέμα είναι ποιο, εδώ, όμως; Πρέπει η κυβέρνηση να έρθει και να πει την αλήθεια, να μας πει τι εισηγείται».

«Όταν η κυβέρνηση», είπε ο κ. Δένδιας, «εισηγείται ότι δεν υπάρχει κανένα μνημόνιο, τα μνημόνια καταργούνται και μας φέρει ένα τέτοιο, πρέπει να μας πει τι μας καλεί να ψηφίσουμε».

«Εμείς πάντως, θέλω να είμαι καθαρός, σε αυτό, δεν έχουμε κανένα περιθώριο μικροψυχίας. Θα κάνουμε το θεσμικό μας καθήκον, αλλά θα στηρίξουμε τον τόπο στην ανάγκη του να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Μικρόψυχοι δεν είμαστε», επεσήμανε ο βουλευτής.