current views are: 1

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:54

Σκουρλέτης: Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση για τη 13η σύνταξη

Τη δέσμευση ότι «ισχύει στο ακέραιο» η εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης επανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real fm. 

Δημοσίευση 12:54’
αρθρο-newpost

Τη δέσμευση ότι «ισχύει στο ακέραιο» η εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης επανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real fm. 

Τη δέσμευση ότι «ισχύει στο ακέραιο» η εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης επανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real fm. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι όποιες αλλαγές γίνουν στο συνταξιοδοτικό και συγκεκριμένα στον τομέα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, θα προκύψουν έπειτα από διάλογο. 

«Ξεκαθαρίζω το εξής, στο e-mail αυτό περιέχονται κάποιες γενικές κατευθύνσεις οι οποίες σχετίζονται με την πολιτική που προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε το επόμενο τετράμηνο. Δεν είναι εκ νέου προγραμματικές δηλώσεις. Η κυβέρνηση έχει κάνει προγραμματικές δηλώσεις, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και κινείται βάσει αυτών των δεσμεύσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα του υπουργείου του είπε ότι, εντός Μαρτίου, θα προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων

«Στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου είναι η μετενέργεια, η επεκτασιμότητα, ουσιαστικά δηλαδή η αποκατάσταση του περιεχομένου, του κύρους και της οντότητας των συλλογικών συμβάσεων. Να μην είναι ένα αδειανό πουκάμισο όπως ήταν με βάση την μνημονιακή απορρύθμιση» τόνισε ο  κ. Σκουρλέτης. 

Σημείωσε, παράλληά, ότι το e-mail Βαρουφάκη, ουσιαστικά, αναγνωρίζει την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο κρίσιμο σημείο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και «αυτό είναι μία τομή». «Για πρώτη φορά οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να ξαναδούμε όλο το μνημονιακό πλαίσιο των νόμων οι οποίοι χαρακτήριζαν και κανόνιζαν τις εργασιακές σχέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι καταργείται οριστικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα υλοποιηθεί από εμάς».

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και στη δέσμευση του email για έλεγχο, σημείωσε ότι «οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν μετά από διάλογο». «Από όσο αυτή τη στιγμή γνωρίζω από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει και με τον κ. Στρατούλη, ο οποίος έχει την ευθύνη των ασφαλίσεων, του ταμείου αυτού, μιλάμε για αλλαγές οι οποίες θα προέλθουν μετά από διάλογο με τις ενδιαφερόμενες κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους. Άρα, αυτό που σας διαβεβαιώ είναι ότι δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για υλοποίηση των όποιων δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης» επισήμανε. 


σχετικα αρθρα