«Το ζητούμενο αυτής της περιόδου είναι να αποδείξουμε ότι σε αυτό το τετράμηνο, μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα μιας πολιτικής που δεν εφαρμόστηκε στο παρελθόν» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον Βήμα FM.

Αναφορικά με προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη, εξήγησε: 

«Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν στόχο της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούν να εκπληρωθούν- και όλα δεν μπορούν να γίνουν σε μια τετραμηνία. Φτάνουμε στον Ιούνιο και από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχει μια θέση της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον και τα υπόλοιπα μέρη της πολιτικής να αναπτυχθούν στην επόμενη τριετία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, σημειώνοντας ότι «την περίοδο του Ιουλίου ή Αυγούστου -σύμφωνα με αυτά τα οποία έχουν ανακοινωθεί από το παρελθόν- έχουμε να επιστρέψουμε γύρω στα 11 δισ. Όλη η χρονιά κλείνει με 22 δισ., αν θυμάμαι καλά. Πώς βγαίνουν αυτοί οι υπολογισμοί και αυτές οι εκτιμήσεις, καλό είναι να μας τους στείλουν και σε μας, για να τους ξέρουμε» τόνισε, σχολιάζοντας έτσι τους ισχυρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης.