«Μιλάγαμε για έντιμο συμβιβασμό που επετεύχθη» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας σημειώνοντας ότι υπήρξαν δυσκολίες που δεν είχαν προβλεφθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μέχρι την τελευταί στιγμή η ΝΔ έλεγε ότι πάτε στα βράχια, θα καταστραφεί η χώρα. Εμείς μιλάγαμε για κοινά αποδεκτή λύση και έντιμο συμβιβασμό. Όταν επετεύχθη η ΝΔ γύρισε το παραμύθι».

Ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι δεν θα αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και αυτό των κόκκινων δανείων.

Ερωτηθείς για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ ανέφερε ότι «συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες που δεν τις προβλέψαμε και γι' αυτό το καθυστερούμε 3-4 μήνες».

Παράλληλα, είπε ότι «το πρόγραμμα περιελάμβανε το e-mail Χαρδούβελη, με απολύσεις και μειώσεις συντάξεων» σημειώνοντας ότι «το Μνημόνιο ήταν ένα σύνολο μέτρων στην κατεύθυνση βαθιάς υφεσιακής λιτότητας. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοια μέτρα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά τέτοια μέτρα δεν θα πάρουμε».