«Ο κ. Βαρουφάκης ως ανέκδοτο δηλώνει ότι η επιστολή του "βάζει τέλος στο Μνημόνιο"» σχολιάζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας δριμύτατα πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Ο κ. Τσίπρας για να καθησυχάσει το εσωτερικό του κόμματός του, δηλώνει σήμερα ότι δήθεν κατάφερε να διαχωρίσει τη δανειακή σύμβαση από το Μνημόνιο. Όμως, η επιστολή Βαρουφάκη, όχι μόνο δεν βάζει τέλος στο Μνημόνιο, αλλά αποτελεί ακριβή αντιγραφή των υποχρεώσεων του Μνημονίου,  και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με τις ίδιες φράσεις, με τις ίδιες λέξεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο» σημειώνουν.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί να κοροϊδέψει τους εταίρους (που τους υποσχέθηκε παράταση και ολοκλήρωση του Μνημονίου), τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που τους δηλώνει σήμερα ότι το email Βαρουφάκη δεν έχει σχέση με το Μνημόνιο, αλλά είναι κάτι σαν γέφυρα) αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό». 

Και παραθέτουν το αμετάφραστο κείμενο της επιστολής του ΥΠΟΙΚ.

«Μπορεί ο κ. Τσίπρας να θέλει το e-mail  Βαρουφάκη να  το βαφτίσει ως το τέλος του Μνημονίου, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά συρραφή των υποχρεώσεων του Μνημονίου!» υπογραμμίζουν.