Με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η στενή συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια σε θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά κυρίως για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής.

Όσον αφορά στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, σε συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας, να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η κ. Δούρου έθεσε το ζήτημα φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, αναφέροντας ότι υπάρχουν κυκλώματα παρανομίας, που, στην κυριολεξία, ζουν από την κλοπή υλικών από τη χωματερή, γι' αυτό είναι επιτακτική η περιφρούρηση του χώρου. Όπως είπε η κ. Δούρου, πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής δράσης της ΕΛΑΣ, της Περιφέρειας και των δήμων για την καταπολέμηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών, η δε περιφερειάρχης συμφώνησε με τον κ. Πανούση, πως η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των μεταναστευτικών ροών λειτουργεί σε βάρος των χωρών-πυλών εισόδου και επισημάνθηκε η ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ. Πανούσης πρότεινε τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας της Περιφέρειας και του υπουργείου, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Την κ. Δούρου συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Ερμίνα Κυπριανίδου και Γιάννης Βασιλείου.