Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνάντησε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συνάντηση έγινε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Μάρτιν Σουλτς να δηλώνει ότι «οι προτάσεις που κατέθεσε και που θα καταθέσει το Ποτάμι τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να υπάρξει ανάπτυξη και δουλειές στην Ελλάδα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης και σημαντικών ανθρώπων, όπως είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ώστε να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει μπροστά». Επισήμανε, παράλληλα, την ανάγκη «να συνεχίσουμε να συζητάμε με τους Ευρωπαίους, με τους ανθρώπους που σκέφτονται την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

Αργότερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε συζήτηση μιας ώρας με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».

Και συνέχισε επισημαίνοντας:

«Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση».

Σε ζητήματα όμως πραγματικής σύγκρουσης όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν από το Ποτάμι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Χωρίς τα διαπλεκόμενα βαρίδια της οικονομίας. Χωρίς συμφέροντα και συντεχνίες. Με αξιολόγηση και μείωση του δημοσίου. Με απελευθέρωση των επενδύσεων. Με προστασία στους αληθινά αδύνατους και όχι σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους τυραννισμένους. Πρόοδος, μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη! Χωρίς την αίσθηση δίκαιου επιμερισμού, το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πέσει στις ίδιες παγίδες».

«Αν ήμουν Θεσμός, θα πίεζα περισσότερο τους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις και όχι για περικοπές», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάκαμψη με συνεχή λιτότητα».