Έντονη κριτική ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση η επικεφαλής του γαλλικού εθνικιστικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι «από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μια επιλογή: να μείνει στα δεσμά του ευρώ και να προδώσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενάντια της λιτότητας ή να εγκαταλείψει το ευρώ για να κάνει πραγματικά μια αλλαγή πολιτικής. Η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν μέσω έντονων συζητήσεων για το ευρώ και τα μέτρα λιτότητας», εξηγώντας πως το Εθνικό Μέτωπο ήθελε να υπάρξει πραγματική αλλαγή στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατά συνέπεια να αθετήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις. Η συνθηκολόγηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία είναι ολοκληρωτική» αναφέρει και εκτιμά ότι σύντομα θα πέσει κατά πολύ η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Μαρίν Λε Πεν, υπό το «φως» του ελληνικού ζητήματος, οι Γάλλοι πολίτες συνειδητοποίησαν την ασυμβατότητα που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ευρώ και στην δημοκρατία από τη μία μεριά και στο ευρώ και την ευημερία από την άλλη.