Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών Αρλέμ Ντεζίρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα υπογράμμισε,  πως η Ελλάδα δεσμεύεται από τους κανόνες της ΕΕ και δεν θέλει να φορτώσει βάρη στους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εργαζόμενους.

Το πρόβλημα, συνέχισε ο κ. Χουντής, είναι πως η Ευρώπη θα πάρει αναπτυξιακή πορεία, κάτι που δεν γίνεται με τις πολιτικές της λιτότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ζήτησε το ταμείο Γιούνκερ να λειτουργήσει με κριτήρια πολιτικής συνοχής και όχι μακροοικονομικές αιρεσιμότητες.

Οι κ.κ. Χουντής και Ντεζίρ συζήτησαν τόσο θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών όσο και διμερών σχέσεων.

Η Γαλλία είναι στο πλευρό των Ελλήνων και θα παραμείνει και στο μέλλον, υποστήριξε ο Γάλλος αξιωματούχος, που τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ελλάδα στον πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα και να δουλέψει μαζί με την Αθήνα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ενέργεια και το κλίμα.