Έτοιμοι να στηρίξουν την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα εμφανίζονται οι  Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στη Βαυαρία, ο βασικός σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Bundestag.

Ωστόσο το κόμμα συνέχισε τη σκληρή ρητορική και επέμεινε στην αξίωση η Αθήνα να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σχεδιάζει.

Το CSU τηρεί συστηματικά πιο σκληρή στάση από το κόμμα της Μέρκελ, το CDU και την ιδία την καγκελάριο έναντι της Ελλάδας και στις τάξεις της ανήκουν ορισμένοι από τους Γερμανούς πολιτικούς που επικρίνουν με τους πιο υψηλούς τόνους την Αθήνα.

«Τα χρήματα θα δοθούν μόνον αφού οι Έλληνες έχουν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα λεπτομερώς και τα έχουν εφαρμόσει», δήλωσε ο ηγέτης της CSU Χορστ Ζεεχόφερ.

Το κόμμα παρουσίασε έναν κατάλογο με τους όρους που ζητεί να εκπληρωθούν πριν εκταμιευθεί το ποσό που απομένει στο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, η δημοσιοποίηση λεπτομερειών για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και η διασαφήνιση του ότι η Αθήνα μπορεί να ανακοινώσει νέες κοινωνικές παροχές μόνο εάν συμφωνούν οι πιστωτές.