Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε πως βασίζεται στην ΕΚΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου – δηλαδή όταν θα πρέπει να αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ – προκειμένου η χώρα να αποφύγει την χρηματοδοτική στενότητα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg επεσήμανε πως τα χρήματα από την έκδοση ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 1,9 δισ. ευρώ) θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποπληρωμή του ΔΝΤ. «Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτά τα λεφτά ως μερική αποπληρωμή» είπε και πρόσθεσε:

«Σας δίνω απλώς παραδείγματα, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Αυτά τα λεφτά μας τα χρωστάει η ΕΚΤ».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι από την ημέρα της συμφωνίας με το Eurogroup επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες 700 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, γιατί προσπαθήσαμε πάρα πολύ με τους εταίρους μας από τους θεσμούς να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», είπε και πρόσθεσε:

«Δυσκολεύομαι πολύ να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να αιωρούμαστε λόγω ενός σχετικά μικρού προβλήματος ρευστότητας».

Απάντησε εξάλλου στην κριτική της Κριστίν Λαγκάρντ ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετά λεπτομερής.

«Ζητηθήκαμε να παραδώσουμε ένα έγγραφο 3 σελίδων και εμείς παραδώσαμε 5 σελίδες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο» είπε, συνεχίζοντας πως «κανένας δεν περίμενε να παραδίδαμε μία πλήρη οικονομική και δημοσιονομική ανάλυση».

«Αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να τις προσδιορίσουμε πιο λεπτομερώς και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε» συνέχισε.