Με πρωτοσέλιδο «Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» κυκλοφορεί η Bild, συνεχίζοντας τη δυσφημιστική… καμπάνια σε βάρος της Ελλάδας. 

Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για την έγκριση επέκτασης του ελληνικού προγράμματος, η Bild καλεί τους αναγνώστες να τυπώσουν το ΟΧΙ, να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν και να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με το ΟΧΙ πίσω στην εφημερίδα. 

«Την Παρασκευή, η Bundestag θα διαθέσει κι άλλα δισεκατομμύρια στην Αθήνα. ΌΧΙ! σε νέα ύψους δισεκατομμυρίων – δώρα στην Ελλάδα!» σημειώνεται.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα παραθέτει τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στις 23 Αυγούστου 2012: «Φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι». 

Ακόμη, η γερμανική εφημερίδα παραθέτει δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τις 23 Μαρτίου 2011, στην οποία υποστήριζε πως «Θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της - με υψηλά επιτόκια».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «ακούμε συνεχείς υποσχέσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια». 

Όπως αναφέρει η Bild,«ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμφιβάλλει για τη βούληση των Ελλήνων και δικαίως προσθέτει η Bild, γιατί οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν απολύτως καμία πρόθεση να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι τον Ιούλιο η χώρα του θα χρειαστεί και νέα βοήθεια, ενώ επανέφερε και το θέμα του κουρέματος».

TAGS