Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος διεμήνυσε πως εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα ανακληθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των συντηρητικών βουλευτών των CDU-CSU ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετασχόντων βουλευτών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε με τους συντηρητικούς βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας από την γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag). 

Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι ο Βόλφαγκνγκ Σόιμπλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης "θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων" με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους και εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα διεθνή της χρέη.