Να ψηφίσει την παράταση είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικάfm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είπε πως «η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, κατά συνέπεια μέχρι το Σάββατο πρέπει, είτε να επικυρωθεί στη Βουλή, είτε ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι την 1η Μαρτίου η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη». 

Επιπλέον είπε πως «στη συζήτηση θα φανεί πως μιλάμε για τετράμηνη επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Αν ανατρέξετε στο «καταραμένο μνημόνιο» θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του email Βαρουφάκη είναι copy paste, δηλαδή μεταρρυθμίσεις οι οποίες υπήρχαν και τις οποίες υλοποιούσαμε και καλώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί». 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τον Μάρτιο θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, τις οποίες η Κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει πως θα καλύψει» και πρόσθεσε πως «η Κυβέρνηση ζήτησε τετράμηνη παράταση αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου κι αν υπάρχει στον ορίζοντα τρίτο μνημόνιο». 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε πως «ένα τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Αντίθετα αυτό που είναι θετικό είναι ότι πλέον υπάρχει μια συμφωνία σε μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής και αφήνουμε πίσω μας αυτόν τον ψεύτικο διχασμό μνημονίου - αντιμνημονίου».