«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με το ζήτημα της ρευστότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «η Eλλάδα έχει καταθέσει μία λίστα με μεταρρυθμίσεις η οποία έγινε δεκτή και θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της. Η κυβέρνηση έχει υποβάλει προτάσεις για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων. Δε νομίζω ότι η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε χρεοκοπία. Επομένως θα λυθεί το ζήτημα όπως έχει λυθεί τις προηγούμενες φορές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Διαμορφώσαμε μία συμφωνία, στην οποία υπάρχει μεγάλο μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Για τις εσωκομματικές φωνές σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, είπε ότι «γι' αυτό πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να ακουστούν όλες οι φωνές, να υπάρξουν τοποθετήσεις, να τις ακούσει και να απαντήσει ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι μεγάλο προτέρημα της Κ.Ο,. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φοβάται να συζητήσει».

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι δε νομίζει ότι υπάρχει θέμα διαφωνίας υπουργών. «Οι υπουργοί με τον πρωθυπουργό χαράσσουν την κυβερνητική γραμμή. Αυτό θα γίνει και στο μέλλον. Θα κριθούμε από τον τρόπο που θα διακυβερνήσουμε τη χώρα» τόνισε.

Για τις ενστάσεις του κ. Μηλιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

Τον σέβομαι τον κ. Μηλιό, τον θεωρώ καλό οικονομολόγο, φίλο και σύντροφο. Έχω μία διαφορετική εκτίμηση για το αποτέλεσμα της συμφωνίας. Η ελληνική κλυβέρνηση αυτό που έχει αποδείξει ότι ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση, σκληρή και δύσκολη, κατάφερε μία σειρά από πράγματα που δεν είχαμε στις 24 Γενάρη.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «κερδίσαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα» σημειώνοντας ότι αν και δεν εχει κλείσει «αναφέρεται ρητά ότι ο στόχος του 2015 θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές συνθήκες, ενώ τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί από το 4,5%». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει κενό από τη μείωση, σημειώντας ότι με την κ. Βαλαβάνη μελετάται το θέμα.

«Υπαρχουν διαβουλεύσεις έτσι ώστε να παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για λόγους εισπρακτικούς αλλά και για ανακουφιστούν πολλοί συμπολίτες μας» τόνισε.

Δεν θέλησε να αναφερθεί στο «όχι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «ουσιαστική συζήτηση» στην Κ.Ο.