Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η κυβέρνηση έλαβε από τους εταίρους, έπειτα από αίτημα της τετράμηνη παράταση του προγράμματος. Βεβαίως τα προβλήματα που έχουν να λυθούν είναι πολλά με κυρίαρχο το χρηματοδοτικό κενό.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η συμφωνία έχει και πολλές πολιτικές προεκτάσεις.

Από την πρώτη Μαρτίου ξεκινάει ένα κολασμένο διάστημα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια σειρά από μέτρα. Την ίδια ώρα τα κομματικά επιτελεία βράζουν. Σε κατάσταση βρασμού βρίσκεται και η Χαριλάου Τρικούπη. Ο κύριος Βενιζέλος έχει ορίσει μια σειρά από εσωκομματικές διαδικασίες με βασική τη διενέργεια συνεδρίου τον Μάιο. Όμως, όσοι παρατηρούν καλά τις επόμενες κινήσεις πιστεύουν πως οι εσωκομματικές διεργασίες θα ματαιωθούν καθώς πιστεύουν πως δεν είναι δυνατό η χώρα να βρίσκεται στο κόκκινο και στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν συνέδρια και εσωκομματικές διαδικασίες για να βγάλουν αρχηγό.

Έτσι η παράταση του κυρίου Βαρουφάκη είναι πιθανόν να δώσει παράταση παραμονής στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη απαντούν πως ισχύουν «όσα έχει πει ο Πρόεδρος» αλλά φαντάζει απίθανο έως και καταστροφικό το ΠΑΣΟΚ να έχει μπει σε κύκλο εσωκομματικών διαδικασιών και η χώρα να «καίγεται» στα οικονομικά της. Αν αυτό συμβεί τότε οι διαδικασίες θα μετατεθούν για το Σεπτέμβριο και αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις κυρίως από την κυρία Γεννηματά.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως στο μεσοδιάστημα δε θα υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις στο γενικό πολιτικό πεδία, με δεδομένες τις αντιδράσεις που θα προκύψουν στο ΣΥΡΙΖΑ από την όποια συμφωνία με τους δανειστές.