«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή στον ρεαλισμό, τα προβλήματα παραμένουν» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για ασυνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις και ότι δεν προέβλεψε το θέμα της χρηματοδότησης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm τόνισε ότι «η κυβέρνηση άλλαξε, τα προβλήματα έμειναν» σημειώνοντας:

Μακάρι να έχουν δίκιο. Περιμένετε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος Απριλίου, στην αξιολόγηση, να δούμε στο τέλος Ιουνίου που θα υπογράψουν φαρδιά πλατιά το νέο μνημόνιο, αν το αντέξουν. Μακάρι να βρεθεί ένας μαγικός τρόπος ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση χωρίς θυσίες.

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση με το e-mail Βαρουφάκη έκανε στροφή στον ρεαλισμό, αλλά ξέχασε κάτι σημαντικό, τα χρήματα.Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης. Δεν μπορεί ο ΥΠΟΙΚ αφού κάνει διαπραγματεύσεις 20 μέρες να μην θέτει το ζήτημα».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έρχεται σαν κάβουρας να πατήσει στα κάρβουνα. Πέτυχε να μην κλείσουν οι τράπεζες αλλά πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να λύσει το θέμα της χρηματοδότησης, και γι' αυτό πρέπει να ικανοποιηθούν κάποια προαπαιτούμενα».

Σχετικά με το ότι θα ψηφίσει η ΝΔ την παράταση, ο πρώην υπουργός σχολίασε «δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε μια αλαλάζουσα αντιπολίτευση που θα λέει "όχι σε όλα". Μπορεί να έχουμε επιφυλάξεις αλλά θέλουμε να στηρίξουμε μια εθνική προσπάθεια».

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό» αλλά μίλησε και ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις. «Ας βγάλουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το συμπέρασμά τους» τόνισε.

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έρθει στη Βουλή. Αφού πέρασε η προηγούμενη, η δίμηνη παράταση θα πρέπει να περάσει και αυτή εδώ» είπε.

«Αν δεν είχαμε την παράταση θα είχαμε ένα πρόβλημα, θα έστελνε μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στον αέρα. Αν δεν είχαμε την παράταση σήμερα θα υπήρχε περιορισμός κεφαλαίων στις τράπεζες» συμπλήρωσε.

Για την προηγούμενη κυβέρνηση είπε ο πρώην υπουργός ότι «τις ξέρει η ψυχούλα μας τις δυσκολίες που περάσαμε. Αποφασίσαμε να ακολουθήσαμε μία γραμμή με πολιτικό κόστος, αλλά δεν θέλαμε να πάει η χώρα στα βράχια (...) Εμείς είχαμε φτάσει τη διαπραγμάτευση σε ένα σημείο, στο οποίο προσπαθούσαμε να κλείσουμε την αξιολόγηση με κάποια μέτρα που θα είχαν πολιτικό κόστος. Στη συνέχεια θα περνάγαμε την πιστοληπτική γραμμή». Παράλληλα τόνισε ότι διαπραγματεύσεις γίνονταν, «ενδεχομένως να μην είχαμε έναν πολιτικό σοούμαν όπως ο κ. Βαρουφάκης που θα τραβάει πάνω του την προσοχή των μίντια. Η χώρα δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα χρηματοδότησης».