Ξεπέρασε τη μία ώρα η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δήλωσε, στην Deutsche Welle: : «Ήταν μία συνάντηση που ξεκίνησε ψυχρά αλλά τελείωσε θερμά» διευκρινίζοντας ότι τα πρώτα λεπτά ήταν διερευνητικά γιατί δεν υπήρχε μέχρι τότε προηγούμενη γνωριμία.

Οι δύο άνδρες στη διάρκεια της επαφής τους συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις και συμφώνησαν ότι το πολύ σημαντικό είναι η Γερμανία με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην αναμόρφωση της Ελλάδας. 

Ο κ. Γκάμπριελ επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει και τεχνογνωσία πράγμα που είχε ζητήσει και ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν από τους Γερμανούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Έκανε και μία επισήμανση: ότι οι λίγοι έχοντες συμπατριώτες του το ΄45 βοήθησαν πάρα πολλούς ανέστιους και αδύναμους Γερμανούς, γιατί το ίδιο δεν κάνουν και οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο και το Παρίσι και δεν βοηθούν τη χώρα τους; «Ήταν ένα σημείο που συμφωνήσαμε ότι το πατριωτικό καθήκον πάνω από όλα είναι να βοηθάμε τη χώρα μας τη στιγμή που το έχει ανάγκη», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.