current views are: 3

26 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση17:59

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Cine Κεραμεικός.

Δημοσίευση 17:59’
αρθρο-newpost

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Cine Κεραμεικός.

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Cine Κεραμεικός.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι η αποτίμηση της εκλογικής μάχης και οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η εκλογή νέου Γραμματέα ΚΕ και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τάσου Κορωνάκη, μέλος της ΠΓ για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.

Η Πολιτική Γραμματεία θα αλλάξει καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών της από 23 που είναι σήμερα σε 11-13. Αναμένεται να υπάρξουν παραιτήσεις μελών που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή έχουν γίνει υπουργοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 , παράγραφος 5 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στις σχέσεις του κόμματος με το κράτος και την κυβέρνηση , αναφέρεται ρητά ότι: «Τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα (μέλος Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλος ΔΣ Δημόσιου Οργανισμού / Διεθνούς Οργανισμού ή Ανεξάρτητης Αρχής / ΔΕΚΟ / ΝΠΔΔ / Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υφυπουργοί), δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος».

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί στις 10:30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 19:00.

 


σχετικα αρθρα