Απάντηση έδωσε το ΠΑΣΟΚ στην κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Σοφίας Ρίτσου στο ειδικό δικαστήριο.

Όπως είπε η κ. Ρίτσου, ο κωδικός «Σοφία» που άνοιξε τη λίστα κάποιο βράδυ, όπως έδειξε η έρευνα, δεν είναι δικός της αλλά μπορεί να είναι κάποιας άλλης Σοφίας, «της Σοφίας Μπέλπα γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου»:

«Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικάκι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλώσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επίθετό μου και κάποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρήκα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι αυτή η Σοφία ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και τη διεξαγόμενη δίκη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξαντλήθηκαν στην διαδικασία ενώπιον της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής».

«Αυτά που συνέβησαν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών παρέλαβε από τη Γαλλία το σχετικό CD, δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδόχους του στο υπουργείο οικονομικών. Οι ημερομηνίες είναι πολύ σαφείς» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη και καταλήγει:

«Ο Σεπτέμβριος του 2010 απέχει δύο ολόκληρα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2012! Τα ψέματα και οι συκοφαντίες ορισμένων κατέρρευσαν – όπως πρέπει να θυμούνται όλοι – μέσα από την τεχνική εξέταση που διενήργησαν οι πραγματογνώμονες των εξειδικευμένων εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας».