Μπαράζ παραβιάσεων πραγματοποίησαν  σήμερα τα  τουρκικά μαχητικά που εισήλθαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδος και πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά, σε νέα πρόκληση εναντίον του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
 
Οι παραβιάσεις ανήλθαν στις 41.  Συγκεκριμένα, σχηματισμός από έξι  αεροσκάφη από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα εισήλθαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδος πραγματοποιώντας υπερπτηση πάνω από το  Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και το Αγαθονήσι. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν άλλες 37 παραβιάσεις.
 
Όλα τα αεροσκάφη  αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική. Να σημειωθεί ωστόσο ότι  δεν απαιτήθηκε να γίνει εμπλοκή καθώς τα τουρκικά μαχητικά όταν αναχαιτίσθηκαν επέστρεψαν στο F.I.R. της Κωνσταντινόπουλης.
 
Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα, ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συναντήσεις με τον  με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο, με τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα και με τον  Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ταφύλλη.