Να αποφασίσει η Βουλή για το ζήτημα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

«Τέτοια σημαντικά πράγματα δεν μπορεί να τα αποφασίζει ένα κόμμα, ένα τμήμα του κόμματος, απ' ό,τι φαίνεται. Πρέπει να τα αποφασίζει η ελληνική Βουλή», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης,  ζήτησε από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. 

«Μιλήσαμε για το παρελθόν, δέχτηκε ότι η τρόικα έκανε λάθη, ότι φέρθηκε, όπως είπα χαρακτηριστικά, ως λογιστής-αστυφύλακας και δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ με την ουσία των μεταρρυθμίσεων. Μιλήσαμε κυρίως για το μέλλον. Του είπα ότι οι Γερμανοί και ιδιαίτερα οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση σε μία πορεία μεταρρυθμίσεων. Αυτό που έχει σημασία είναι να πει η κυβέρνηση ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνει. Να πάρουν σάρκα και οστά οι δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και κληθείς να σχολιάσει το δυσμενές κλίμα στην γερμανική κοινή γνώμη, τόνισε ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία είναι «να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις» και «σε κανονικές λύσεις που δίνουν αποδείξεις πλέον στην ευρωπαϊκή κοινότητα και στη Γερμανία ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές».