Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Σύμφωνα με τον Στάθη Λεουτσάκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπήρξαν τουλάχιστον 30 αρνήσεις για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Άλλες (και μάλλον ψυχραιμότερες) εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 5 αρνητικές ψήφους και κάτι λιγότερο από 20 λευκά. Όποιο και αν είναι το πραγματικό νούμερο, μικρό δεν το λες. 

Το ζητούμενο πλέον είναι πως θα διαχειριστεί την έγκριση της συμφωνίας η Κυβέρνηση και το τι θα πράξουν οι διαφωνούντες βουλευτές. Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στην Βουλή. Η κυβέρνηση προβληματίζεται γιατί γνωρίζει τι θα συμβεί, αλλά ταυτοχρόνως γνωρίζει και τι θα συμβεί αν δεν την φέρει και προσπαθήσει να την περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- κάτι που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση όταν αποτέλεσε επιλογή της ΝΔ για τη δίμηνη παράταση. 

Αν η νέα συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή, είναι αμφίβολο αν η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι αρκετή για να εγκριθεί. Διότι έχουμε καμιά 25νταριά διαφωνούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ και  2- 3 από τους ΑΝΕΛ. Και οι μισοί να κάνουν πίσω- πράγμα πολύ πιθανό, η πλειοψηφία πάλι δεν εξασφαλίζεται.  

Τούτο δεν σημαίνει και ότι η συμφωνία θα απορριφθεί. Θα την ψηφίσει η… ΝΔ, το Ποτάμι και κατά πάσα πιθανότητα και το ΠΑΣΟΚ
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να εκθέσει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup. Θέλει να τον «βομβαρδίσει» στην κοινοβουλευτική διαδικασία και ύστερα, να ψηφίσει τη συμφωνία (που επισημαίνει ότι είναι χειρότερη από την αντίστοιχη δική του) με το επιχείρημα ότι η χώρα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.  

Την απόφαση της ΝΔ ήδη γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε να μάθει πότε θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός το κοινοβούλιο και πότε και αν θα φέρει τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή.  

Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, στη γλώσσα του διαδικτύου λέγεται… τρολάρισμα!