«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι καλυμμένες χρηματοδοτικά και να μην προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας μας.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απέφυγε να τοποθετηθεί, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως είναι προτιμότερο «να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι πρόθεση της Κομισιόν είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, προσθέτοντας ότι εάν μια χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα γεννηθούν ερωτήματα για το ποιος θα ακολουθήσει, υπονομεύοντας το αδιάσπαστο της νομισματικής ένωσης.

Σε άλλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη θα έθετε το ερώτημα «ποια θα είναι η επόμενη;». 

«Εάν μία χώρα, οποιαδήποτε χώρα, φύγει, θα προκύψει το ερώτημα: Ποια θα φύγει μετά;» τόνισε.

«Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα χρέη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά στον σωστό χρόνο. Αλλά, είναι σημαντικό για μένα να δηλώσω ότι δεν πρόκειται για περικοπή του χρέους - δεν υπάρχει κούρεμα» πρόσθεσε ο Επίτροπος.