Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέσω της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως ην επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, στο οποίο θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος

«Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ, προανήγγειλε μια «εσωτερική αναδόμηση» και διευκρίνισε ότι το όνομα θα παραμείνει ΕΡΤ και θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε πως η κυβέρνηση έχει παραβεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, λέγοντας ότι  «εάν υπάρχουν κινήσεις οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις δεν μπορούν να θεωρούνται μονομερείς ενέργειες».

Στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο. «Είναι μια δέσμευση και αποτελεί προτεραιότητα», τονίζοντας πως εξίσου σημαντικός για την κυβέρνηση είναι και ο λογιστικός υπολογισμός του χρέους».

Ανέφερε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και δια της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι.

Επισήμανε ότι «θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας». Κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας, ενώ μίλησε για κέντρα -θεσμικά και εξωθεσμικά- που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί αυτή τη στιγμή περισσότερο. Πάντως, τόνισε πως, κλείνει ο κύκλος στον οποίον ορισμένοι επιχείρησαν να είναι δεμένη πισθάγκωνα η κυβέρνηση.

Είπε τέλος, πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο.