Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό από τις πρωινές δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά περί πιθανής εξόδου από το ευρώ τον Ιούνιο.

Η κυρία Τσαρουχά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε πως τον Ιούνιο θα κριθεί η τύχη της χώρας μας στην ευρωζώνη.

«Ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και τότε θα κριθεί αν πραγματικά η χώρα μας θα αντέξει να μείνει μέσα στην ευρωζώνη, που θέλουμε να μείνει, αλλά όμως χωρίς να πεινάει ο κόσμος, χωρίς να πεθαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος την χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση.

Ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει πως «πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη δήλωση που θέτει σε αμφιβολία τις αντοχές της χώρας μας, αναθερμαίνει τα εφιαλτικά σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, θέτει σε αμφιβολία τις δυνατότητες, αλλά και τις προθέσεις της συγκυβέρνησης Αλ. Τσίπρα-Π. Καμμένου».

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για το ζήτημα, σήμερα και «όχι αύριο» όπως χαρακτηριστικά λέει. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς: τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης)
Θέμα: Δηλώσεις Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Η   Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μιλώντας σήμερα (27.2.2015) σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Mega»,  ανέφερε ότι «ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και τότε θα κριθεί αν πραγματικά η χώρα μας θα αντέξει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη».
Δεδομένου ότι η δήλωση αυτή αναθερμαίνει τα εφιαλτικά σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Δεδομένου ότι θέτει ευθέως θέμα «αντοχής» της χώρας, χωρίς να διευκρινίζει ποιους κινδύνους κατάρρευσης υπαινίσσεται.
Δεδομένου ότι δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και έντονη ανησυχία στο εσωτερικό.
Δεδομένου ότι μπορεί να παράγει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας.
Δεδομένου ότι η εντολή του Λαού προς τα κόμματα που συγκυβερνούν είναι να διασφαλίσουν την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωζώνη.  
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης ως προς τους εφιαλτικούς ισχυρισμούς της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης;   
Είναι η  Κυβέρνηση  αποφασισμένη να διαφυλάξει την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωζώνη; 
Ποιες αποφάσεις προτίθεσθε να πάρετε προκειμένου να πειστούν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης (όπως και η Υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης) ότι δεν υπάρχει οιοδήποτε  ενδεχόμενο να μην «αντέξει» η χώρα μας ως τον Ιούνιο, οδηγούμενη έτσι σε έξοδό της από την Ευρωζώνη;

 Ο ερωτών Βουλευτής
 Γεώργιος Σ. Κουμουτσάκος