Για την επεισοδιακή κόντρα που είχε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ μίλησε ο Νότης Μαριάς.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του στο Star, αποκάλυψε ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν ήθελε α γίνει η συζήτηση την Τετάρτη, ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν έγινε, καθώς είχε γραφτεί στην ημερήσια διάταξη. «Έγιναν παρασκηνιακές επαφές, για να αναβληθεί η συζήτηση. Μάλιστα, έχω και δύο e-mail και μου ζητούσαν να συναινέσω, γιατί, χωρίς τη δική μου συναίνεση, δεν μπορούσε να αναβληθεί. Εγώ είπα, λοιπόν, να έρθει εδώ ο κ. Ντράγκι να μας τα πει, διότι έχει καταστρέψει την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Μαριάς έκανε λόγο για σύγκρουση συμφερόντων στην ΕΚΤ, η οποία έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι αρχικά νομισματική αρχή και ασκεί νομισματική πολιτική, πήρε την εποπτεία των 130 μεγαλύτερων Τραπεζών της Ευρώπης και ασκεί εποπτικό έλεγχο και τέλος είναι μέλος της τρόικα και δανειστής των κρατών.

Σύμφωνα με ίδιο, στις 15 Ιανουαρίου κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 201 ψήφους υπέρ και 450 κατά, να μπει υπό έλεγχο η Κεντρική Τράπεζα για σύγκρουση συμφερόντων.

Την ίδια ημέρα η εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε ότι δεν μπορεί να είσαι μέλος της τρόικας ενώ αγοράζεις κρατικά ομόλογα, υπογράμμισε.

«Δεν είναι ανεξέλεγκτος ο κ. Ντράγκι να κάνει ό,τι θέλει. Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή μετά διότι πραγματικά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.