Στη στήριξη των πολιτών προς την κυβέρνηση αναφέρεται ανταπόκριση του πρακτορείου Bloomberg από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από αυτή θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της συμφωνίας που επετεύχθη με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «μολονότι οι απλοί Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα δίκαιά τους, έστω και χωρίς επιτυχία, η ανατροπή που σημειώθηκε με τη συμφωνία θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την ενότητα του κυβερνώντος κόμματος». Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται αναφορά στις επικρίσεις που άσκησε προσφάτως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, «οι Έλληνες δεν θέλουν πλέον να δουν την επιστροφή των ημερών της διακυβέρνησης από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όταν η ψήφιση των μέτρων λιτότητας συνοδεύονταν από αποχωρήσεις βουλευτών του τότε κυβερνώντος κόμματος και από έντονες διαδηλώσεις πολιτών».

Η Παρασκευή Ψυχίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος αναμνηστικών ειδών στην Πλάκα, δήλωσε ότι «υπάρχουν πάντα αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα όταν τα πράγματα δεν βαδίζουν σύμφωνα με το σχέδιο. Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό Πάσχα, χωρίς προβλήματα και ταραχές».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και δημοσκοπικά ευρήματα σχετικά με τη στήριξη των πολιτών στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιοποιήθηκε πριν από τη συμφωνία των Βρυξελλών, μεταξύ 1008 πολιτών, έδειξε ότι το 64% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα εύρημα πρωτόγνωρο τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τους δημοσκόπους.

Ο Κωνσταντίνος Βελουνάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος κοσμημάτων στο κέντρο της Αθήνας και «ο οποίος δεν ψήφισε τον κ. Τσίπρα», όπως σημειώνεται, δήλωσε ότι «τουλάχιστον, προσπαθούν να διαπραγματευτούν. Δεν το έχω ξαναδεί. Λένε για πρώτη φορά ότι ο Βορράς και ο Νότος δεν βρίσκονται στην ίδια βάρκα και αυτό είναι καλό».

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι «η στήριξη της κοινής γνώμης θα μπορούσε να είναι κρίσιμης σημασίας για τη δυνατότητα του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εταίρους της ευρωζώνης».