Ανοησία του κ. Βαρουφάκη να επιτεθεί στο θεσμό της τρόικας, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό VARA.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι υπόλοιπες δεκαοκτώ χώρες της ευρωζώνης έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ στις διαπραγματεύσεις, ενώ υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα ήταν τα οικονομικά της χώρας. 

«Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος και πόσο το βουνό του χρέους είχε "εξομαλυνθεί"» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επέκρινε τις κινήσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στην απογοητευτική συνέντεξη Τύπου που έδωσαν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. «Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς», σημείωσε.