Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Να τελειώσει με τις εκκρεμότητες στο κόμμα επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας προτού ξεκινήσει ο κοινοβουλευτικός μαραθώνιος με την κατάθεση πολλών νομοθετημάτων στη Βουλή που θα δώσουν και τον τόνο στο κυβερνητικό έργο.

Κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την απόφαση του για εκλογή νέου γραμματέα αλλά και νέας ολιγομελούς Πολιτικής Γραμματείας που θα τρέξει το κόμμα για το επόμενο διάστημα.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει τον Τάσο Κορωνακη, πρώην γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΝ για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Βίτσα στην θέση του γραμματέα , καθώς και ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός θα προτείνει την συγκρότηση μιας 11μελους γραμματείας κι αυτό κυρίως για να απομονώσει τις φωνές των πολύ μικρών τάσεων στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου που θα δυσκολευτούν να εκπροσωπηθούν στο νέο όργανο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είχε αποφασίσει ως χθες εάν θα κατεβάσει η όχι δικό της υποψήφιο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους συνεργάτες του ότι αφού τακτοποιήσει τα του κόμματος θα πέσει με τα μούτρα στο κυβερνητικό έργο σε μια προσπάθεια να φανεί πολύ γρήγορα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αφοσιωμένη στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων αλλαγών στη δημόσια διοίκηση.

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στείλει ένα μήνυμα στους δανειστές ότι δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, αντιθέτως επισπεύδει τις κυβερνητικές διαδικασίες σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.