Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται στο εσωτερικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για τις προμήθειες έργων, υπηρεσιών και εξοπλισμών στο χώρο της Ασφάλειας και της Άμυνας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της κύρωσης διεθνών συμβάσεων από την αρμόδια Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Ο υπουργός ρωτήθηκε ακόμη για τα δύο χθεσινά ατυχήματα, την πρόσκρουση πυραυλακάτου στο λιμάνι της Σύρου και την πτώση ελικοπτέρου "Απάτσι", χωρίς ευτυχώς ανθρώπινη απώλεια.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι η πρόσκρουση της πυραυλακάτου προκάλεσε ήσσονος σημασίας ζημιές, αλλά για το ελικόπτερο χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Χαρακτήρισε ως σημαντικό ότι ο χειριστής έκανε αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά στον κινητήρα του.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ελικόπτερο είναι από τα πλέον σύγχρονα και παραληφθέντα τον τελευταίο καιρό και ότι καλύπτεται από τη διετή εγγύηση της προμηθεύτριας εταιρείας.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συζήτησης στην επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεν κάποιες προτάσεις του υπουργείου Αμύνης για παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη στέγαση λαθρομεταναστών, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ούτε διαδικασία σε εξέλιξη.

Σημείωσε ακόμη αναφορικά με τα κολακευτικά σχόλια επιτελών του ΝΑΤΟ για τους Έλληνες πιλότους, ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για να επανέλθει το πτητικό επίδομα στα προηγούμενα επίπεδά του, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα ότι με εντολή του αρχηγού της Πολεμική Αεροπορίας έχουν κοπεί επισκέψεις Ελλήνων πιλότων στο εξωτερικό.