«Είδα έναν πρωθυπουργό να απευθύνεται στο λαό και να μην λέει την αλήθεια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφεύγει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή.

«Έχουμε χτίσει τον μύθο ότι είμαστε αδέκαστοι και θα αποκαλύψουμε την αλήθεια αλλά δεν θέλουμε τη Βουλή. Με δικές τους ερωτήσεις τα προηγούμενα χρόνια επέμεναν για τη σωστή λειτουργία της Βουλής, και τώρα οι ίδιοι την αποφεύγουν ως ο διάολος το λιβάνι».

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές «βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό, είναι όλα στον αέρα..» και εκτίμησε ότι όλα αυτά οδηγούν μετά τον Ιούνιο «πλησίστιοι να μπούμε στο μνημόνιο 3 με νέο δάνειο». Είπε ότι βρισκόμαστε λοιπόν σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι βρισκόμασταν, αν και, όπως πρόσθεσε, μπορεί να γλιτώσαμε την καταστροφή, την ασύντακτη χρεοκοπία μετά από πέντε χρόνια κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε το σχέδιο Β και πως κάθε προσπάθεια να αλλάξει το σχέδιο Α σε πηγαίνει σε χειρότερη θέση. Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση αρκεί να είναι πραγματική και την κάλεσε να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική πέραν αυτής που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.